Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Emigreren moet je leren 2

Heerlijk, eindelijk on line. Hoewel, meestal half on en half off line want de verbinding is hier abominabel (nooit 'abominabel slecht' zeggen). Om de haverklap laat Wanadoo mij zakken, bij voorkeur midden in een e-mail download-sessie. Mijn e-mail server wordt hier heel zenuwachtig van en weigert vervolgens elke nieuwe toegang. 'Ze serveur est bizzy'.

Weet je, ik denk dat het de wet van de remmende voorsprong is. In Frankrijk hebben ze al ruim 20 jaar Minitel, een soort nationaal internet, waarop je kunt inloggen met een beeldschermtelefoon. Je krijgt dan vooral hoekige lettertjes te zien, maar het is toch razend populair (geweest) hier. Met name de contactadvertenties deden het heel goed, schijnt. Maar ja, aan Minitel verdiende France Telecom veel meer dan aan Internet, schijnt, dus waarom zouden ze zich haasten met het leggen van een goede infrastructuur? Blijf toch lekker Minitellen, mensen! Ging toch goed? Nou dan!

De magere verbinding komt misschien ook doordat we hier een aardig eindje van de bewoonde wereld zitten. Vanuit de grote stad (Louhans) rijd je in zo'n 20 minuten naar ons huis en al die tijd zie je de telefoonlijnen langs de weg met je meereizen. Bovenop betonnen paaltjes, blootgesteld aan de elementen. Gevolg: als er een mus op de lijn landt, komt jouw PDF'je gescrambled bij mij aan. Of Wanadoo krijgt niet voldoende feedback en hangt gewoon op. Gebeurt ook.

Ik weet het dan ook zeker. Kan niet schelen wie ik er voor moet omkopen, maar in april komt er een ISDN (Numéris, zeggen de Fransen) hier in La Chapelle-Thècle. Al was het maar omdat ik nu krek.nl alleen maar met tekst kan updaten. Want plaatjes... daarvoor heb ik echt te weinig bandbreedte.

https://immogo.com/nl

| top |

Kampeerreis Elzas - Côte du Rhône - Côte de Provence

Een reis voor levensgenieters: proef en beleef Frankrijk! U reist door karakteristieke stadjes in de Elzas en via de Jura gaat u naar de Côte-du-Rhône. Ontdek het kleurrijke Straatsburg, het charmante Colmar met haar vakwerkhuizen en het wijnstadje Eguisheim. In Orange volgt u het parcours van de prinsen van Oranje en bezoekt u het imposante Romeinse theater. Overal proeft u de superwijnen van de streek en geniet u van ambachtelijke producten op gezellige lokale markten, zoals die in Carpentras. De reis eindigt in het mondaine deel van de Côte d’Azur, met als kers op de taart een bootexcursie naar Île Saint-Honorat. Hier heeft u echt even het gevoel te leven als God in Frankrijk! Kampeerreis Elzas - Côte du Rhône - Côte de Provence