Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Emigreren moet je leren 1

Kun je wel in Frankrijk gaan zitten, de waarheid van het moderne leven ontvluchten kun je niet. Ook hier zijn de apparaten weerbarstig en de programma's ondoorgrondelijk. Neem nou een simpel internetabonnement op Wanadoo. Voor een kleine 100 francs 30 uur per maand surfen. Moet genoeg zijn. Is het ook, alleen...

Het begint met de installatieschijf met speciale eindejaaraanbieding: 'Wanadoo vous offre 100% de temps en plus' (waarbij de nulletjes van 100 op het hoesje dan kerstballen zijn. Voelt u 'm?). Die schijf verandert - zo blijkt achteraf - eenmaal geïnstalleerd - resoluut al mijn instellingen. Herconfigureert mijn internetverbindingen, zet een franstalige versie van Outlook Expres en Explorer op mijn hard disk en benoemt deze producten van Microsoft in één moeite door als de bij voorkeur te gebruiken mail- en browser-programma's.

Maar ik wil Netscape! En in het Nederlands! Of nou ja, Nederlands, het internationale webspeak-mengelmoesje waar wij Hollanders inmiddels aan gewend zijn. Waar een programma 'software' heet en niet 'logiciel'. Waar 'folders' nog geen 'fichiers' zijn, en waar 'courrier' een lettertype is, en niet het Franse woord voor 'mail'.

Kortom, alles er weer afgelazerd, Netscape herbenoemd als mail-programma én browser, en geprobeerd rechtstreeks in te bellen om een abonnement te krijgen. Lukt dat? Nee, natuurlijk niet. Het nummer dat de cédérom (jawel) automatisch draait (zonder het overigens prijs te geven), is in gesprek! In gesprek. Wanadoo, van France Telecom, deelt honderdduizenden cédérommetjes uit die automatisch inbellen. En zorgt niet voor voldoende capaciteit op het gedraaide nummer!

En als je dan via een omweg (ik bel nog steeds bij Euronet in Maarssen in, ook geen onverdeeld genoegen want zo traag als gemalen poppenstront) op de site van Wanadoo gaat zoeken, blijken de locale inbelnummers onvindbaar. Tenminste, ík kan ze niet vinden. Maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen.

En dan regent het ook nog.

https://immogo.com/nl

 | top |


Zomervakantie 2020 | Belvilla vakantiehuizen

Vier de zomer in een Belvilla De zomer is het ideale moment om er even met het gezin, een groep vrienden of uw partner tussenuit te gaan! Weet u al wat uw voorkeuren zijn? Gaat u voor een vakantiehuis met zwembad? Een verblijf aan de kust?

Ontdek onze special deals | Belvilla vakantiehuizen

Vakantiehuis aan zee met korting Geniet van eindeloze strandwandelingen, neem een verkoelende duik in zee en ontspan even helemaal bij een goed strandtentje. Vanuit uw vakantiehuis valt er genoeg te ontdekken. Wanneer gaat u ertussenuit? Deals aan zee Aanbiedingen vakantiehuizen met zwembad Wilt u de volgende vakantie genieten van een vakantiehuis met zwembad?

Vakantiehuis Frankrijk? Vakantie in Frankrijk | Belvilla

Zelfs een boomhut behoort tot de mogelijkheden, evenals een koninklijk verblijf in een kasteel of op een landgoed! Genieten van de kust vanuit een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk , tot rust komen op het platteland vanuit een vakantiehuis in de Provence , luieren aan de rand van uw privézwembad van het vakantiehuis in Bretagne , wandelen in de bergen vanuit uw vakantiehuis in de Ardèche ...