Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

De Voorbereiding

Inmiddels beginnen de zenuwen wel een beetje te kriebelen. Wat komt daar nog veel bij kijken, zo'n emigratie! Nieuwe spullen kopen. Toestemming vragen van de bank om het oude huis voorlopig te verhuren. Eerste levensbehoeften - zoals bedden - naar Frankrijk rijden. Informatie inwinnen over scholen en kinderdagverblijven, telefoon- en internetaansluitingen. Water en elektriciteit, hoe zit het daar eigenlijk mee? We maken zelfs lijstjes met nog te maken lijstjes en toch blijft het gevoel dat alles nog gemakkelijk in het honderd kan lopen.

En al die mensen die niet terug mailen! Ik koop een mooie ToUcam (webcam) van Philips, om vast een beetje te installeren en te oefenen zodat ik straks letterlijk in the picture zal blijven bij mijn Nederlandse klanten. Blijkt dat ding niet compatible met de geluidsextentie van de i-Mac. Crash na crash na crash. De helpdesk van Philips weet nergens van. Sterker, de meneer die ik spreek heeft de camera zelf nog niet gezien. Vraagt aan mij waar of die te koop is en voor hoeveel!? Zegtie:
"FL 229,- maar? Goh, dan ga ik 'm snel kopen."

Kortom, bij Philips zijn Mac-gebruikers proefkonijnen, die zelf maar moeten uitzoeken waar de bugs in de nieuwe programmatuur zitten. Op mijn mailtje naar de Philips helpdesk heb ik na een week nog geen antwoord gehad. En ook de telefonisch beloofde folder van een Goois huizenverhuurbedrijf kan ik wel op mijn buik schrijven. Het gaat te goed, kennelijk.

Maar goed, af en toe kijk ik even naar de foto van het huis. Dat helpt. En de Nederlandse makelaar ter plekke vertelt me zojuist dat het lekker zonnig is, daar. Droog en fris, echt weer voor een fleece-trui.

Zucht.

https://www.immogo.com/nl

| top |

Kampeerreis Elzas - Côte du Rhône - Côte de Provence

Een reis voor levensgenieters: proef en beleef Frankrijk! U reist door karakteristieke stadjes in de Elzas en via de Jura gaat u naar de Côte-du-Rhône. Ontdek het kleurrijke Straatsburg, het charmante Colmar met haar vakwerkhuizen en het wijnstadje Eguisheim. In Orange volgt u het parcours van de prinsen van Oranje en bezoekt u het imposante Romeinse theater. Overal proeft u de superwijnen van de streek en geniet u van ambachtelijke producten op gezellige lokale markten, zoals die in Carpentras. De reis eindigt in het mondaine deel van de Côte d’Azur, met als kers op de taart een bootexcursie naar Île Saint-Honorat. Hier heeft u echt even het gevoel te leven als God in Frankrijk! Kampeerreis Elzas - Côte du Rhône - Côte de Provence