Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Wonen en werken

Welkom, nieuwsgierige bezoeker.

Ik stel me graag nader aan u voor. Sinds juli 2001 woon ik met mijn vrouw en twee kinderen in de Bourgogne. Vanuit Frankrijk werk ik als freelance copywriter voor Nederlandse reclamebureaus. Voor wie het interesseert, hieronder wat achtergronden over onze emigratie. Deze begon tamelijk impulsief . We waren in Frankrijk, het leek ons er leuk (en betaalbaar) wonen en we dachten "Waarom niet?"
Acht maanden later waren we officieel geëmigreerd.

De start
In het begin waren er nog twijfels. Werkt het écht? Is Frankrijk niet te ver weg? Is de psychologische barrière niet te hoog? Kan 'Krek' überhaupt z'n brood nog wel verdienen? Dat was best eng. Maar ik had een fantastische start. Het eerste jaar in Frankrijk had ik meer werk dan verwacht (50% boven de geplande targets). Zoals gezegd is het tussendoor ook ene jaartje wat minder gegaan, maar desondanks kan ik nog steeds goed leven van mijn schrijfwerk. Feitelijk is er ook weinig veranderd. De communicatie gaat - net als voorheen - via e-mail, fax en telefoon. En dan is het net of ik gewoon precies zoals mijn collega-freelancers in een flatje aan de gracht zit in plaats van in dit veel goedkopere boerderijtjeshuis.

Er zijn in laatste jaren zelfs diverse klanten bijgekomen, die me inschakelen zonder me ooit gezien te hebben! Bovendien ben ik dus gestart met Immogo, deze site waar mensen hun Franse huis te koop kunnen zetten. Veel service voor een mooie presentatie in drie talen, inclusief vertaling op basis van no cure no pay! In aanvang was Immogo vooral urenvuller naast mijn door conjunctuurschommelingen tanende copypraktijk. Maar inmiddels begint het een serieus 'bedrijfje' te worden, dat meer tijd opslokt dan me soms lief is. Vooral omdat de economie in Nederland aantrekt en mijn klanten weer vaker een beroep op mijn schrijftalenten doen. En eerlijk gezegd vind ik teksten schrijven een stuk leuker dan huizen online zetten. Maar goed, ik doe natuurlijk wél mijn best. Want als je iets doet, moet je het goed doen.

Op dit persoonlijke hoekje van mijn verder tamelijk zakelijke site doe ik verslag van het wel en wee van de Hakkenbergjes in de Bresse. Ter lering ende vermaeck. Maar eigenlijk omdat ik schrijven (en gelezen worden!) gewoon leuk vind.

Leven als een Webmaster in Frankrijk

https://immogo.com/nl

| top |

Kampeerreis Elzas - Côte du Rhône - Côte de Provence

Een reis voor levensgenieters: proef en beleef Frankrijk! U reist door karakteristieke stadjes in de Elzas en via de Jura gaat u naar de Côte-du-Rhône. Ontdek het kleurrijke Straatsburg, het charmante Colmar met haar vakwerkhuizen en het wijnstadje Eguisheim. In Orange volgt u het parcours van de prinsen van Oranje en bezoekt u het imposante Romeinse theater. Overal proeft u de superwijnen van de streek en geniet u van ambachtelijke producten op gezellige lokale markten, zoals die in Carpentras. De reis eindigt in het mondaine deel van de Côte d’Azur, met als kers op de taart een bootexcursie naar Île Saint-Honorat. Hier heeft u echt even het gevoel te leven als God in Frankrijk! Kampeerreis Elzas - Côte du Rhône - Côte de Provence