Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Paddestoelen zoeken in Frankrijk

Op de lagere school hebben we geleerd dat je geen paddestoelen mag plukken, het is gevaarlijk, het is verboden en het is slecht voor de natuur. Hoe anders is de cultuur in Frankrijk. In de Haut-Languedoc, waar ik ruim dertig jaar kom, trekt men in oktober met tienduizenden het bos in.
In het weekend staat er opeens een file op de col. Overal zie je wandelaars met mandjes. De bakker, de slager, de quinqalier, de restauranthouder kom ik tegen in het bos. De groenteboer verkoopt verse cčpes, de slager gedroogde.

Langs de weg staan stalletjes van plukkers die hun waar aan de automobilist brengen: pieds-de-moutons, lactaires, trompettes, maar bovenal cčpes.Van de plaatselijke bevolking heb ik geleerd hoe je paddestoelen zoekt, en hoe je ze moet bereiden. Ik ging zelf op onderzoek in de mycogastronomie.
Het is uitgegroeid tot een hobby, die uit de hand is gelopen. De resulaten heb ik vastgelegd in een Handboek Paddestoelen, het meest uitgebreide werk dat tot dusver in Nederland verscheen.

Lees verder op www.wildepaddestoeleneten.nl

|


La vie en France

Geeft u de ruimte om uw verhaal te vertellen.
U woont, leeft, werkt in Frankrijk?
En u kunt hier boeiend over schrijven?
La-Vie-en-France.nl biedt u een podium om uw verhaal te vertellen. Dat mag in de vorm van gedicht, een column, een kort verhaal, een verslag, een dagboek: u bent aan het woord.
Het onderwerp is uiteraard maar wel in de breedste zin FRANKRIJK.

Enkele tips: geef het verhaal een titel, maak het verhaal niet te lang, geef alinea's aan, onderteken het met uw naam/pseudoniem en vertel tenslotte - als u wilt - in een paar regels iets over uzelf.
Veel succes!

Stuur een email