Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Colmar is de hoofdstad van de Elzasser wijn.

Het plaatsje biedt de gezelligheid van een gemiddelde stad, tezamen met een opmerkelijk rijk verleden. In de oude stad waant u zich bij elke oogopslag te midden van een grote ansichtkaart. De gekleurde en opvallend goed bewaarde vakwerkhuizen vormen een overgrote meerderheid. Maar ook aan de inwendige mens wordt gedacht door de talrijke traditionele restaurants in de stad.

Colmar heeft in het verleden diverse keren zowel bij Duitsland als Frankrijk behoort. In 1940 volgde een Duitse bezetting van het stadje en in 1945 werd Colmar als laatste Franse stad door de geallieerden bevrijd van de Duitsers. De Duitse invloeden in deze streek en met name in Colmar zijn dan ook nog steeds duidelijk merkbaar.

Een niet te missen plaats is uiteraard het ‘Kleine Venetië’. De grachten en bruggetjes in de binnenstad zijn uitstekend bewaard gebleven. Cultuurliefhebbers kunnen, behalve met een bezoek aan het museum van Unterlinden ook hun hart ophalen in het museum Bartholdi, de in Colmar geboren ontwerper van het Vrijheidsbeeld, en in het Musée du Jouet (Speelgoedmuseum). De liefhebbers van Elzasser wijn kunnen de Wijnroute van de Elzas volgen, die zich in de onmiddellijke nabijheid van de stad bevindt.

Het is aantrekkelijk om in de maand december naar de Elzas streek te gaan en dan wellicht Colmar aan te doen. De dorpjes en stadjes in de gehele Elzas streek zijn dan omgetoverd in een zeer gezellige kerstsfeer. Colmar is gelegen op slechts 5 uur van Maastricht en is dus een prima bestemming voor een korte vakantie of een lang weekend.

Mocht bij u na het lezen van de column de interesse gewekt zijn voor Frankrijk dan verwijs ik u graag door naar de website van Fr Assistance waar u meer informatie vindt.

Fr Assistance: Vertalingen Frans, ondersteuning in uw particuliere en zakelijke relatie met Frankrijk. Voor meer informatie zie https://www.frassistance.nl/

|


La vie en France

Geeft u de ruimte om uw verhaal te vertellen.
U woont, leeft, werkt in Frankrijk?
En u kunt hier boeiend over schrijven?
La-Vie-en-France.nl biedt u een podium om uw verhaal te vertellen. Dat mag in de vorm van gedicht, een column, een kort verhaal, een verslag, een dagboek: u bent aan het woord.
Het onderwerp is uiteraard maar wel in de breedste zin FRANKRIJK.

Enkele tips: geef het verhaal een titel, maak het verhaal niet te lang, geef alinea's aan, onderteken het met uw naam/pseudoniem en vertel tenslotte - als u wilt - in een paar regels iets over uzelf.
Veel succes!

Stuur een email