Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Caravanstalling in Frankrijk

Een leven zonder de caravan zal voor de meeste caravan eigenaren ondenkbaar zijn, maar niet iedereen staat te trappelen om zijn caravan gedurende vele honderden of zelfs duizenden kilometers achter de auto mee te zeulen naar een ver vakantieoord. Voor wie graag Frankrijk opzoekt biedt

Fr Assistance een oplossing: een stalling in het land van bestemming.

Het idee is even simpel als slim: de caravan daar laten waar hij feitelijk dienst doet. Je hebt natuurlijk campings die dergelijke service verzorgen, maar dan bivakkeert hij veelal buiten en dat doet de conditie op de lange termijn geen goed, bovendien zit je dan altijd aan hetzelfde vakantieadres vast. Fr Assistance pakt het anders aan. Het beschikt over een netwerk van goede stallingen op diverse plaatsen in West-, Zuid- en Oost-Frankrijk; momenteel tien en dit wordt verder uitgebreid. Daar kan de caravan buiten de gebruiksweken het hele jaar door verblijven tegen ‘Franse prijzen’, die niet zelden een stuk gunstiger liggen dan wat je in Nederland (vooral de Randstad) met zijn chronische ruimtegebrek betaalt.

Geen toltoeslag

De voordelen schuilen echter vooral in meer gemak, comfort, veiligheid alsmede tijds- en kostenbesparing tijdens de reis vanuit en terug naar Nederland. Solo rijdt het nu eenmaal prettiger, vlotter en minder vermoeiend, terwijl er dan geen toltoeslag geldt voor de caravan en het brandstofverbruik van de auto een stuk lager ligt. Ook treedt er aan zowel het trekkende als het getrokken materiaal minder slijtage op. Fr Assistance regelt het gehele reserveringstraject, zorgt ervoor dat alles op locatie goed geregeld is en onderhoudt steeds de contacten met de stallingen.

Spanje

Voor Frankrijk-liefhebbers die een tweede caravan bezitten of die hun mobiele huisje door het jaar heen niet elders gebruiken vormt dit zonder meer een interessante optie. Ook degenen die graag in Spanje, Noordwest-Italië of West-Zwitserland zitten zouden de service van Fr Assistance eens kunnen overwegen, want een aantal stallingslocaties ligt dicht tegen die gebieden aan. Meer informatie valt te verkrijgen via 06 39439943, info@frassistance.nl of www.frassistance.nl.

| top |

Kampeerreis Elzas - Côte du Rhône - Côte de Provence

Een reis voor levensgenieters: proef en beleef Frankrijk! U reist door karakteristieke stadjes in de Elzas en via de Jura gaat u naar de Côte-du-Rhône. Ontdek het kleurrijke Straatsburg, het charmante Colmar met haar vakwerkhuizen en het wijnstadje Eguisheim. In Orange volgt u het parcours van de prinsen van Oranje en bezoekt u het imposante Romeinse theater. Overal proeft u de superwijnen van de streek en geniet u van ambachtelijke producten op gezellige lokale markten, zoals die in Carpentras. De reis eindigt in het mondaine deel van de Côte d’Azur, met als kers op de taart een bootexcursie naar Île Saint-Honorat. Hier heeft u echt even het gevoel te leven als God in Frankrijk! Kampeerreis Elzas - Côte du Rhône - Côte de Provence