Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Transactie

Zijn de partijen tot elkaar gekomen en is mondeling een definitieve prijs afgesproken, dan is het slim deze even op een papiertje te zetten met in een paar zinnetjes de omschrijving van de transactie en de handtekeningen van beide partijen er op. Vooral als er geen makelaar bij is, als getuige van de afgesproken prijs. Direct daarna kan de gang naar de notaris of de makelaar gemaakt worden. Dit hoeft overigens niet per se de notaris van de verkoper te zijn. Je mag er ook zelf eentje kiezen (zie immonot.com voor adressen). In een voorlopig koopcontract (compromis de vente) dat getekend wordt bij notaris of de makelaar, belooft de verkoper het pand voor een bepaald bedrag af te staan. De uiteindelijk te kiezen notaris bewaakt verder het proces: alle verplichte keuringen (lood- en asbestverontreiniging), controle van de kadastrale gegevens, eventuele rechten van overpad of pachtovereenkomsten met boeren, en de aanwezigheid van een woonvergunning. Dit laatste is vooral belangrijk bij aanschaf van een oude schuur of molen, met de bedoeling om het gebouw bewoonbaar te maken. Als achteraf blijkt dat je voor dit bedrijfspand geen woonvergunning krijgt, ben je mooi in de aap gelogeerd.
Bij de eerste tekensessie (compromis) wordt ook afgesproken op welke datum de definitieve akte (acte authentique) getekend zal worden. Dit gebeurt altijd bij een echte notaris. Na het tekenen van het compromis zit de verkoper aan de koop vast, op straffe van een boete van 5%. Jij hebt nog 7 dagen bedenktijd, waarin je straffeloos alsnog van de koop af kunt zien.

https://immogo.com/nl

| top |

Kampeerreis Elzas - Côte du Rhône - Côte de Provence

Een reis voor levensgenieters: proef en beleef Frankrijk! U reist door karakteristieke stadjes in de Elzas en via de Jura gaat u naar de Côte-du-Rhône. Ontdek het kleurrijke Straatsburg, het charmante Colmar met haar vakwerkhuizen en het wijnstadje Eguisheim. In Orange volgt u het parcours van de prinsen van Oranje en bezoekt u het imposante Romeinse theater. Overal proeft u de superwijnen van de streek en geniet u van ambachtelijke producten op gezellige lokale markten, zoals die in Carpentras. De reis eindigt in het mondaine deel van de Côte d’Azur, met als kers op de taart een bootexcursie naar Île Saint-Honorat. Hier heeft u echt even het gevoel te leven als God in Frankrijk! Kampeerreis Elzas - Côte du Rhône - Côte de Provence