Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Particulieren

De particulier
De goedkoopste manier om aan een huis te komen is door rechtstreeks in contact te komen met de eigenaar. Je betaalt dan noch makelaarscourtage noch 'frais de négociation'. Particulieren adverteren op deze en andere internetsites, en in de regionale huis-aan-huisblaadjes. Vraag tijdens je zoektocht op locatie gewoon in het hotel, bij de tabac of zelfs de bakker naar 'Le Bonjour", de "ParuVendu" of "Le journal avec les petites annonces". Daar staat altijd een rubriek met onroerend goed in. Bij veel van de advertenties staat de naam van een makelaar. Maar soms staat er ook "part. à part." of "agences s'abstenir". Dit betekent dat het particulieren zijn die rechtstreeks met particulieren zaken willen doen. Zonder de inmenging van een makelaar.
Zet je je huis in de krant zonder een van deze vermeldingen, dan kun je er de donder op zeggen dat je platgebeld wordt door makelaars, die een koper voor je zeggen te hebben maar die eigenlijk gewoon op zoek zijn naar handel.
Voor de koper heeft zaken doen met een particulier meer voor- dan nadelen. Je kunt immers direct onderhandelen met de verkoper, die zich niet achter een makelaar kan verschuilen. "En de professionele inbreng van een makelaar dan?", zul je vragen. Tja, die is niet altijd 100% objectief (de goeden niet te na gesproken) en wil vooral zo snel mogelijk de verkoop sluiten. Hoe dan ook, makelaar of geen makelaar, je zult in alle gevallen zélf moeten zorgen dat je geen kat in de zak koopt. Overigens ben ook ik, als webmaster van immogo.nl, natuurlijk niet geheel objectief. Op mijn site vind je immers - naast deze kooptips - alleen particuliere verkopers, die hun verkoopprijs maximaal 1% duurder hebben gemaakt (mijn commissie bij succes).

https://immogo.com/nl

| top |

Kampeerreis Elzas - Côte du Rhône - Côte de Provence

Een reis voor levensgenieters: proef en beleef Frankrijk! U reist door karakteristieke stadjes in de Elzas en via de Jura gaat u naar de Côte-du-Rhône. Ontdek het kleurrijke Straatsburg, het charmante Colmar met haar vakwerkhuizen en het wijnstadje Eguisheim. In Orange volgt u het parcours van de prinsen van Oranje en bezoekt u het imposante Romeinse theater. Overal proeft u de superwijnen van de streek en geniet u van ambachtelijke producten op gezellige lokale markten, zoals die in Carpentras. De reis eindigt in het mondaine deel van de Côte d’Azur, met als kers op de taart een bootexcursie naar Île Saint-Honorat. Hier heeft u echt even het gevoel te leven als God in Frankrijk! Kampeerreis Elzas - Côte du Rhône - Côte de Provence