Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Onderhandelen

Goed. Ça y est! Je hebt het huis van je dromen gevonden en wilt het kopen. De onderhandelingen beginnen. Daarvoor is altijd ruimte, want de eigenaar heeft er al rekening mee gehouden in de prijsstelling. Neem eventuele constructiefouten of nakende reparaties mee in je verhaal. En probeer als het even kan rechtstreeks zaken te doen met de verkoper. Die wil dat soms niet, want daarvoor heeft hij immers een makelaar in de arm genomen. En ook de tussenpersoon zal allicht graag de regie houden.
Persoonlijke ervaring: toen ik mijn huis kocht, werd me door de Nederlandse 'conseiller' glashard verteld dat onderhandelen over de prijs in het geheel niet mogelijk was. Ik was naïef en geloofde hem, en kocht het huis zonder ook maar iets af te dingen. De ogen van de verkoper vielen bijkans uit zijn kassen, toen ik hem de hand schudde en zei dat de koop akkoord was. Later, toen ik hier een tijdje in de OG-handel zat, besefte ik pas waarom. Hij had nog een paar onderhandelingsronden verwacht! Die is die avond heel lekker uit eten gegaan met zijn vrouw (en met 'mijn' adviseur waarschijnlijk).
Kortom: trap er niet in! Er kan bijna altijd wat af. Is het niet van de vraagprijs dan wel van de makelaarscourtage. En als jij er op staat om degene van wie je koopt recht in de ogen te kijken en zélf te onderhandelen (desnoods door getallen op een kladpapiertje te krabbelen) kunnen ze je moeilijk weigeren, toch?

https://immogo.com/nl

|


La vie en France

Geeft u de ruimte om uw verhaal te vertellen.
U woont, leeft, werkt in Frankrijk?
En u kunt hier boeiend over schrijven?
La-Vie-en-France.nl biedt u een podium om uw verhaal te vertellen. Dat mag in de vorm van gedicht, een column, een kort verhaal, een verslag, een dagboek: u bent aan het woord.
Het onderwerp is uiteraard maar wel in de breedste zin FRANKRIJK.

Enkele tips: geef het verhaal een titel, maak het verhaal niet te lang, geef alinea's aan, onderteken het met uw naam/pseudoniem en vertel tenslotte - als u wilt - in een paar regels iets over uzelf.
Veel succes!

Stuur een email