Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Notarissen

De notaris
Voor de Franse notaris is de handel in onroerend goed een belangrijke bron van inkomsten. Hij of zij adverteert met de huizen van cliënten via een maandblad, via de publieksmedia (kranten en huis-aan-huisbladen) en op de site immonot.com. Notarissen krijgen bij de koop natuurlijk gewoon betaald voor de akte en zo. Dat zijn kosten voor de koper. Daarnaast betaalt de verkopende partij soms ook 'onderhandelingskosten' (frais de négociation), die hij natuurlijk gewoon weer in zijn vraagprijs verwerkt. Of er ook daadwerkelijk onderhandeld wordt, maakt daarbij niet uit. Sommige notarissen zijn daarin minder gehaaid. Als je belt en vraagt wat de minimumverkoopprijs is, krijg je die soms gewoon te horen. Wat je onderhandelen noemt! Omdat notarissen vaak huizen uit erfkwesties te koop hebben en minder dan de makelaars geneigd zijn hoog in te zetten, kun je er soms goede zaken doen. Ga dus als je op zoek bent naar een huis in een bepaalde regio in ieder geval langs de notarissen en leg ze je wensen voor. Wie weet wat het oplevert, en het is allicht goedkoper dan via een makelaar.

https://immogo.com/nl

|


La vie en France

Geeft u de ruimte om uw verhaal te vertellen.
U woont, leeft, werkt in Frankrijk?
En u kunt hier boeiend over schrijven?
La-Vie-en-France.nl biedt u een podium om uw verhaal te vertellen. Dat mag in de vorm van gedicht, een column, een kort verhaal, een verslag, een dagboek: u bent aan het woord.
Het onderwerp is uiteraard maar wel in de breedste zin FRANKRIJK.

Enkele tips: geef het verhaal een titel, maak het verhaal niet te lang, geef alinea's aan, onderteken het met uw naam/pseudoniem en vertel tenslotte - als u wilt - in een paar regels iets over uzelf.
Veel succes!

Stuur een email