Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Braderieën, markten en brocantes in Frankrijk

Frankrijk is een paradijs voor liefhebbers van markten, brocantes en braderieën. In elk dorpje en stadje vind je wel een markt waar je terecht kunt voor verse producten, lokale lekkernijen, antiek, vintage kleding en snuisterijen.

De verschillende soorten markten

Om je weg te wijzen in de wondere wereld van Franse markten, onderscheiden we hier een paar belangrijke categorieën:

Brocante: Dit zijn markten waar tweedehands spullen, antiek en vintage kleding de hoofdrol spelen. Brocantes variëren in grootte van kleine dorpsmarkten tot grootschalige evenementen met honderden kramen.
Vide-grenier: De Franse term voor rommelmarkt. Op vide-greniers verkopen mensen hun zolder- of garageschatten. Deze markten worden meestal op zondagochtend gehouden.
Marché: De traditionele Franse markt, waar je verse producten, lokale specialiteiten en ambachtelijke lekkernijen kunt vinden. Marchés zijn er doordeweeks en op zaterdagochtend.
Braderie: Grote braderieën vinden meestal plaats in de zomermaanden. Hier vind je van alles, van kleding en schoenen tot meubels en huishoudelijke artikelen.

De must-visit brocantes

Ben je een echte brocantefanaat? Dan mag je deze pareltjes niet missen:

Lille: In het eerste weekend van september vindt hier de grootste brocante van Europa plaats.
Reims: Deze brocante staat bekend om zijn uitgebreide aanbod antiek en vintage meubels.
Rennes: Vintageliefhebbers komen hier aan hun trekken met een overvloed aan kleding en accessoires.
Saint-Ouen (Parijs): De Marché aux Puces de Saint-Ouen is de grootste vlooienmarkt van Parijs, met meer dan 2.000 kramen.

Praktische tips voor een succesvolle brocantejacht

Om je te helpen de beste vondsten te scoren en optimaal te genieten van je brocante-avontuur, hebben we nog een paar handige tips:

Vroeg opstaan: De beste koopjes zijn er vaak als de kramen net openen. Dus zet je wekker vroeg en wees erbij!
Contant geld meenemen: Niet alle verkopers accepteren pinpassen. Zorg er dus voor dat je voldoende contant geld bij je hebt.
Onderhandelen: Op brocantes en vide-greniers is het gebruikelijk om te afdingen. Wees dus niet bang om een bod te doen!
Comfortabele schoenen dragen: Je zult waarschijnlijk veel moeten lopen, dus draag schoenen die goed zitten.
Genieten van de sfeer: Brocantes zijn een leuke manier om de Franse cultuur te ervaren. Maak dus tijd om te ontspannen, te slenteren en te genieten van de sfeer.

Extra inspiratie en informatie

Naast de tips hierboven, vind je op de volgende website nog meer informatie en inspiratie over markten, brocantes en braderieën in Frankrijk:

https://www.chambresdhoteswijzer.nl/brocantes-in-frankrijk/

Ik wens je alvast veel plezier op je brocante-avonturen in Frankrijk!

Let op: De genoemde data voor de brocantes in Lille, Reims en Rennes zijn indicatief en kunnen per jaar verschillen. Raadpleeg voor de exacte data officiële websites of lokale informatiebronnen.

|
LA VIE EN FRANCE | R.A. Kartinistraat 5 | 3573 XA Utrecht | T- 0623 61 78 62 | E- info@la-vie-en-france.nl | Privacyverklaring |Inloggen|