Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Emigreren moet je leren 2

Heerlijk, eindelijk on line. Hoewel, meestal half on en half off line want de verbinding is hier abominabel (nooit 'abominabel slecht' zeggen). Om de haverklap laat Wanadoo mij zakken, bij voorkeur midden in een e-mail download-sessie. Mijn e-mail server wordt hier heel zenuwachtig van en weigert vervolgens elke nieuwe toegang. 'Ze serveur est bizzy'.

Weet je, ik denk dat het de wet van de remmende voorsprong is. In Frankrijk hebben ze al ruim 20 jaar Minitel, een soort nationaal internet, waarop je kunt inloggen met een beeldschermtelefoon. Je krijgt dan vooral hoekige lettertjes te zien, maar het is toch razend populair (geweest) hier. Met name de contactadvertenties deden het heel goed, schijnt. Maar ja, aan Minitel verdiende France Telecom veel meer dan aan Internet, schijnt, dus waarom zouden ze zich haasten met het leggen van een goede infrastructuur? Blijf toch lekker Minitellen, mensen! Ging toch goed? Nou dan!

De magere verbinding komt misschien ook doordat we hier een aardig eindje van de bewoonde wereld zitten. Vanuit de grote stad (Louhans) rijd je in zo'n 20 minuten naar ons huis en al die tijd zie je de telefoonlijnen langs de weg met je meereizen. Bovenop betonnen paaltjes, blootgesteld aan de elementen. Gevolg: als er een mus op de lijn landt, komt jouw PDF'je gescrambled bij mij aan. Of Wanadoo krijgt niet voldoende feedback en hangt gewoon op. Gebeurt ook.

Ik weet het dan ook zeker. Kan niet schelen wie ik er voor moet omkopen, maar in april komt er een ISDN (Numéris, zeggen de Fransen) hier in La Chapelle-Thècle. Al was het maar omdat ik nu krek.nl alleen maar met tekst kan updaten. Want plaatjes... daarvoor heb ik echt te weinig bandbreedte.

https://immogo.com/nl

 | top |


Zomervakantie 2020 | Belvilla vakantiehuizen

Vier de zomer in een Belvilla De zomer is het ideale moment om er even met het gezin, een groep vrienden of uw partner tussenuit te gaan! Weet u al wat uw voorkeuren zijn? Gaat u voor een vakantiehuis met zwembad? Een verblijf aan de kust?

Ontdek onze special deals | Belvilla vakantiehuizen

Vakantiehuis aan zee met korting Geniet van eindeloze strandwandelingen, neem een verkoelende duik in zee en ontspan even helemaal bij een goed strandtentje. Vanuit uw vakantiehuis valt er genoeg te ontdekken. Wanneer gaat u ertussenuit? Deals aan zee Aanbiedingen vakantiehuizen met zwembad Wilt u de volgende vakantie genieten van een vakantiehuis met zwembad?

Vakantiehuis Frankrijk? Vakantie in Frankrijk | Belvilla

Zelfs een boomhut behoort tot de mogelijkheden, evenals een koninklijk verblijf in een kasteel of op een landgoed! Genieten van de kust vanuit een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk , tot rust komen op het platteland vanuit een vakantiehuis in de Provence , luieren aan de rand van uw privézwembad van het vakantiehuis in Bretagne , wandelen in de bergen vanuit uw vakantiehuis in de Ardèche ...