Vakantiewoningen

Zoek in ons aanbod van vakantiehuizen, officieel partner van Belvilla.

Regio's

Normandië

Zuid-Frankrijk

Côte d'Azur

Provence

Languedoc-Roussillon

Bretagne


Winter en stroom

Wat een winter hebben we gehad. Sneeuw en matige/strenge vorst zonder einde.
Je brengt de dag dus lekker binnen door, de houtkachel brandt dat het een lieve lust is en alles werkt zoals het behoort te doen totdat de stroom uitvalt....
Deze winter was het behoorlijk vaak raak met als uitschieter een periode van ongeveer 24 uur zonder stroom. Is dat nou zo erg? Nou nee dus!

Een keer gingen we bij hoge uitzondering, met een bord warm eten s'avonds voor de tv zitten. Aangezien de tv op de mezzanine staat moesten we met het bord eten de wenteltrap omhoog. Lekker gaan zitten, tv aan en ploep, ineens ging het licht en alles uit...daar zit je dan met je bord warm eten in het donker, met als enig licht het vuur van de kachel beneden...En dat maakte het gelijk weer prachtig. Want als de stroom uitvalt is er nog steeds de houtkachel die brandt totdat het hout op is. En we hebben genoeg hout voor de winter liggen.

Er is nog steeds koud water en warm water uit de boiler. Met 200 liter warm water kun je gemakkelijk 2 a 3 dagen vooruit. Je kunt nog steeds koken want het butagas komt uit de fles. Alleen die vriezer.. maar daar helpt de winter weer! Kortom ieder nadeel heeft z'n voordeel en als je dat ziet is er eigenlijk niks aan de hand. Sterker nog, zo leer je nog meer de gewoonste dingetjes te waarderen.

Greetje en Mario

http://www.frankrijkvakantie.info/


| top |

Karakteristieke vakantiehuizen in Frankrijk

Een vakantiehuis in Frankrijk huurt u gemakkelijk vanuit uw luie stoel. Zoek in ons ruime aanbod in Frankrijk uw favoriete vakantiewoning. Van een authentieke boerderij of rustieke gîte, tot een luxe villa met privézwembad, of juist een vakantiehuis op een gezellig vakantiepark. Lees meer