Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Paddestoelen zoeken in Frankrijk

Op de lagere school hebben we geleerd dat je geen paddestoelen mag plukken, het is gevaarlijk, het is verboden en het is slecht voor de natuur. Hoe anders is de cultuur in Frankrijk. In de Haut-Languedoc, waar ik ruim dertig jaar kom, trekt men in oktober met tienduizenden het bos in.
In het weekend staat er opeens een file op de col. Overal zie je wandelaars met mandjes. De bakker, de slager, de quinqalier, de restauranthouder kom ik tegen in het bos. De groenteboer verkoopt verse cčpes, de slager gedroogde.

Langs de weg staan stalletjes van plukkers die hun waar aan de automobilist brengen: pieds-de-moutons, lactaires, trompettes, maar bovenal cčpes.Van de plaatselijke bevolking heb ik geleerd hoe je paddestoelen zoekt, en hoe je ze moet bereiden. Ik ging zelf op onderzoek in de mycogastronomie.
Het is uitgegroeid tot een hobby, die uit de hand is gelopen. De resulaten heb ik vastgelegd in een Handboek Paddestoelen, het meest uitgebreide werk dat tot dusver in Nederland verscheen.

Lees verder op www.wildepaddestoeleneten.nl

 | top |


Zomervakantie 2020 | Belvilla vakantiehuizen

Vier de zomer in een Belvilla De zomer is het ideale moment om er even met het gezin, een groep vrienden of uw partner tussenuit te gaan! Weet u al wat uw voorkeuren zijn? Gaat u voor een vakantiehuis met zwembad? Een verblijf aan de kust?

Ontdek onze special deals | Belvilla vakantiehuizen

Vakantiehuis aan zee met korting Geniet van eindeloze strandwandelingen, neem een verkoelende duik in zee en ontspan even helemaal bij een goed strandtentje. Vanuit uw vakantiehuis valt er genoeg te ontdekken. Wanneer gaat u ertussenuit? Deals aan zee Aanbiedingen vakantiehuizen met zwembad Wilt u de volgende vakantie genieten van een vakantiehuis met zwembad?

Vakantiehuis Frankrijk? Vakantie in Frankrijk | Belvilla

Zelfs een boomhut behoort tot de mogelijkheden, evenals een koninklijk verblijf in een kasteel of op een landgoed! Genieten van de kust vanuit een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk , tot rust komen op het platteland vanuit een vakantiehuis in de Provence , luieren aan de rand van uw privézwembad van het vakantiehuis in Bretagne , wandelen in de bergen vanuit uw vakantiehuis in de Ardèche ...