Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

La Fiole, Planches

Sinds 1996 zijn wij blij met ons huis in de Morvan. Karin en ik kochten in dat voorjaar een oud huis in La Fiole (Planchez). Met wat hollandse en franse hulp is het totalle binnenwerk van het huis gerenoveerd. De buitenkant hebben we op enkele details na (locarne en Velux) helemaal origineel gehouden.
Op zolder is flink geisoleerd en zijn 2 slaapkamers en een douche gekomen. De oude gietijzeren radiatoren hebben we wit gespoten en de oliekachel is vervangen door een CV ketel met warmwater voorziening. De gebruiksruimte is daardoor flink uitgebreid.
Onze eerste huisdieren waren slangen en zevenslapers (loire). Helaas wonen deze laatsten er nog steeds omdat de isolatie zo lekker is. Om een plaag te voorkomen, moet ik ingrijpen met rattenvallen met stukjes appel.

Verder is het een fantastische omgeving met bos en het bijpassende wild. Lekker de tuin uit en meteen in de wildernis. De lucht is schoon, geen lichtvervuiling en oorverdovend rustig. Compleet tegenovergesteld aan het leven in een nederlandse stad. Ik kan er lekker fietsen en er zijn wat mooie rondjes om me op de halve marathon voor te bereiden. We hebben franse buren met de bekende krop sla over de schutting en in de zomer Jeux des boules tussen de mannen en de vrouwen in combinatie met Pastis.

Het is altijd thuiskomen daar en helaas laat de leeftijd het nog niet toe om er zo nu en dan wat langer te blijven. Onze tijd komt nog. Als motorrijder hoop ik er ook nog regelmatig te komen. Ik heb het een keer gedaan en dat is fantastisch bevallen. Ik hoop er nog vaak te komen en langzaam de wijdere omgeving wat meer te gaan verkennen. Die tijd komt nu omdat de kinderen hun eigen vakantieplannen maken.
A plus.

Jeroen Hensen

 | top |


Zomervakantie 2020 | Belvilla vakantiehuizen

Vier de zomer in een Belvilla De zomer is het ideale moment om er even met het gezin, een groep vrienden of uw partner tussenuit te gaan! Weet u al wat uw voorkeuren zijn? Gaat u voor een vakantiehuis met zwembad? Een verblijf aan de kust?

Ontdek onze special deals | Belvilla vakantiehuizen

Vakantiehuis aan zee met korting Geniet van eindeloze strandwandelingen, neem een verkoelende duik in zee en ontspan even helemaal bij een goed strandtentje. Vanuit uw vakantiehuis valt er genoeg te ontdekken. Wanneer gaat u ertussenuit? Deals aan zee Aanbiedingen vakantiehuizen met zwembad Wilt u de volgende vakantie genieten van een vakantiehuis met zwembad?

Vakantiehuis Frankrijk? Vakantie in Frankrijk | Belvilla

Zelfs een boomhut behoort tot de mogelijkheden, evenals een koninklijk verblijf in een kasteel of op een landgoed! Genieten van de kust vanuit een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk , tot rust komen op het platteland vanuit een vakantiehuis in de Provence , luieren aan de rand van uw privézwembad van het vakantiehuis in Bretagne , wandelen in de bergen vanuit uw vakantiehuis in de Ardèche ...