Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

De zelfdoener

‘Zo’n compromis de vente is toch gewoon een voorlopig koopcontract. Waarom zou ik daar hulp bij moeten halen?’

‘Natuurlijk, als u het zelf kunt, moet u het zelf doen....’

‘Ik lees goed Frans, dat kan dus geen probleem zijn. En anders haal ik het stuk voor de zekerheid nog even door een vertaalmachine heen.’

‘Als u goed Frans leest dan kunt u vast ook wel een compromis de vente lezen, ook al zijn gedeelten daarvan in ouderwets juridisch Frans gesteld. Met een goed woordenboek komt u een eind, daar kunt u zich nog beter van bedienen dan van een internet-vertaalmachine die alleen maar wartaal produceert.
Maar hoe weet u wat er is weggelaten uit een compromis de vente, als u nooit eerder zo'n document heeft gezien? Vaak is wat er is weggelaten veel nadeliger voor de koper dan wat er wel in staat. Bijvoorbeeld een overlijdenclausule, de verklaring van de verkoper over de bijzondere servitude van recht van overpad dat de buurman heeft met zijn kudde schapen, de beschrijving van de roerende goederen die u gaat overnemen (en ja, de diverse boilers in het huis horen daar ook bij want we zijn de verkopers al tegengekomen die ze gewoon afkoppelen en meenemen “want ze waren toch niet beschreven als roerend goed”).
En wie weet, misschien ziet u dat ene bijzinnetje in het compromis de vente wel over het hoofd waarin de makelaar heeft geregeld dat dans l’une et l’autre eventualités, la rémunération du mandataire restera due intégralement, zodat hij in elk geval zijn courtage ontvangt, ook als de koop niet doorgaat.....’ Of loopt u het risico dat u ergens diep in de tekst het ouderwetse en weinig gangbare woordje proscrire leest als prescrire, wat een compleet andere interpretatie van de tekst tot gevolg heeft…………….’

‘Ik heb in Nederland al twee keer een huis gekocht. Ik weet echt wel hoe dat werkt, een huis kopen.'

‘Kleinigheidje: wist u dat het compromis de vente het echte koopcontract is (dus niet een voorlopig koopcontract). Bij ondertekening bent u al juridisch eigenaar. Vergelijkt u dit niet met het Nederlandse voorlopig koopcontract.
“Doe” het Franse koopcontract vooral zelf als u vaker een compromis de vente heeft gelezen. Maar geef een paar honderd euro uit aan een deskundige als u dat niet heeft. Kan een hoop slapeloze nachten schelen.’

Kopers die menen het allemaal zelf te kunnen, hebben meer ellende over zichzelf afgeroepen dan alle malafide verkopers, malafide makelaars en malafide adviseurs bij elkaar. Een compromis de vente is een serieus contract dat uw leven ingrijpend zal veranderen. Behandel het dan ook serieus!

Op www.compromisdevente.info vindt u het gehele koop- of verkoopproces van een Frans huis beschreven, in detail en in begrijpelijk Nederlands.

 | top |


Zomervakantie 2020 | Belvilla vakantiehuizen

Vier de zomer in een Belvilla De zomer is het ideale moment om er even met het gezin, een groep vrienden of uw partner tussenuit te gaan! Weet u al wat uw voorkeuren zijn? Gaat u voor een vakantiehuis met zwembad? Een verblijf aan de kust?

Ontdek onze special deals | Belvilla vakantiehuizen

Vakantiehuis aan zee met korting Geniet van eindeloze strandwandelingen, neem een verkoelende duik in zee en ontspan even helemaal bij een goed strandtentje. Vanuit uw vakantiehuis valt er genoeg te ontdekken. Wanneer gaat u ertussenuit? Deals aan zee Aanbiedingen vakantiehuizen met zwembad Wilt u de volgende vakantie genieten van een vakantiehuis met zwembad?

Vakantiehuis Frankrijk? Vakantie in Frankrijk | Belvilla

Zelfs een boomhut behoort tot de mogelijkheden, evenals een koninklijk verblijf in een kasteel of op een landgoed! Genieten van de kust vanuit een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk , tot rust komen op het platteland vanuit een vakantiehuis in de Provence , luieren aan de rand van uw privézwembad van het vakantiehuis in Bretagne , wandelen in de bergen vanuit uw vakantiehuis in de Ardèche ...