Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Cinéma Villlage - Le Concert

Afgelopen maandagavond halfnegen begon onze maandelijkse séance weer.
Deze keer draaide een in het reguliere bioscoopcircuit, les grandes salles, zeer goed ontvangen film. Een recente, 2009, frans-italiaanse productie met een internationale cast. Le Concert. Te zien in Nederland vanaf 14 januari in de bekende filmhuizen.

Als gevolg van de slecht begaanbare wegen waren we maar met zijn zevenen.
Jeannot, Corinne, Gérard, Basil, Collette, Thea en ondergetekende.
Normaal zijn we met ongeveer dertig man en vrouw. Voor €4, - mag je kijken.
Er wordt gedraaid in een oude niet meer in gebruik zijn de school.
Salle en Durot gedoopt, naar de Association des Amis du Durot, die in ons dorp verantwoordelijk is voor het projecteren van de film.

Het lijkt een beetje op een privé voorstelling maar dan in 1962.
In dat oude leslokaal met losse stoelen op een rij, die na afloop door de bezoekers keurig weer langs de kant gezet worden. Met een Mars of Nuts in de pauze naar keuze, door Corinne, de trésorière, gekocht bij de Carrefour in Tournus.
En met een echte film, op celluloid, geprojecteerd op een groot doek.
De projector die ieder keer opgebouwd moet worden, het systeem rouleert namelijk, staat in een halletje onder de trap, die vroeger leidde naar het appartement van de onderwijzer die aan de school verbonden was.
Een raam van plexiglas laat het versterkte licht door van de beelden die vanaf de projector komen.

Ik ben zelf één van degenen die 'projettent'. Het is nog een heel gedoe.
De projector met toebehoren moeten uit een dorp verderop gehaald worden.
Daarna wordt alles in elkaar gezet en de film gemonteerd. Er zijn diverse objectieven voor de verschillende typen films. Na een uur is alles voorbereid en is het wachten op de eerste bezoekers.

Het aardige is naast het dorpse gedoe er gewoon hele goeie en recente films aangeboden worden. Niets oudbollig of smakeloos. Behalve als de commissie die de filmkeuze bepaalt, op departementsniveau, ons iets stuurt waar we niet van houden. Smaken verschillen.
In ieder geval hebben we met ons zevenen genoten van Le Concert. Ontroerend, om te lachten, een beetje te karikaturaal af en toe maar toch. En hebben we weer een leuke avond gehad in Collonge.

Eric van Keulen

cabinetvankeulen.com

 | top |


Zomervakantie 2020 | Belvilla vakantiehuizen

Vier de zomer in een Belvilla De zomer is het ideale moment om er even met het gezin, een groep vrienden of uw partner tussenuit te gaan! Weet u al wat uw voorkeuren zijn? Gaat u voor een vakantiehuis met zwembad? Een verblijf aan de kust?

Ontdek onze special deals | Belvilla vakantiehuizen

Vakantiehuis aan zee met korting Geniet van eindeloze strandwandelingen, neem een verkoelende duik in zee en ontspan even helemaal bij een goed strandtentje. Vanuit uw vakantiehuis valt er genoeg te ontdekken. Wanneer gaat u ertussenuit? Deals aan zee Aanbiedingen vakantiehuizen met zwembad Wilt u de volgende vakantie genieten van een vakantiehuis met zwembad?

Vakantiehuis Frankrijk? Vakantie in Frankrijk | Belvilla

Zelfs een boomhut behoort tot de mogelijkheden, evenals een koninklijk verblijf in een kasteel of op een landgoed! Genieten van de kust vanuit een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk , tot rust komen op het platteland vanuit een vakantiehuis in de Provence , luieren aan de rand van uw privézwembad van het vakantiehuis in Bretagne , wandelen in de bergen vanuit uw vakantiehuis in de Ardèche ...