Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Wat voor huis?

Heel ruwweg zijn er in de Bourgogne (waar ik de weg een beetje ken) maar ook elders in Frankrijk, dunkt me, twee hoofdsoorten huizen te koop: boerderijen en dorpswoningen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog watermolens, verlaten stationsgebouwtjes en 'maisons bourgeoises', maar die zijn tamelijk zeldzaam en daardoor relatief duur. Bovendien valt er weinig algemeens over te zeggen.
Dorpswoningen zijn veelal uit natuursteen opgetrokken op de flanken van heuvels. Bij mij in de buurt met name aan de Westzijde van de Saône, waar veel wijndorpjes liggen. Zeer in trek bij buitenlanders en Fransen uit de grote steden, en daardoor tamelijk aan de prijs. Maar wel gebouwd om de eeuwen te trotseren, en door de vaak wat hogere ligging weinig gevoelig voor vochtproblemen.

Boerderijen, daar stikt het hier van. Als vroeger de kinderen van een boer het huis uit moesten, werd niet zelden de boerderij uitgebouwd om een extra gezin onderdak te bieden. Of ze zetten een tweede boerderij neer, een stukje verderop. Je ziet hier veel Bressaanse boerderijen, met van dat vakwerk met bakstenen ertussen (brique et colombages). Heel mooi, maar dikwijls slecht geïsoleerd en gefundeerd, en vochtig. De Bresse (Zuid-Bourgogne en Noord-Ain) is altijd erg arm geweest. De boerderijen werden gebouwd met om het even welk materiaal. Muren opgetrokken uit op elkaar gemetselde dakpannen komen zeer vaak voor. Verder zie je veel 'pisé'. Leem, laag voor laag gegoten in een bekisting, net als beton. Dit leverde dikke, goed isolerende muren op, die echter wegspoelen als het dak lekt.

https://immogo.com/nl

 | top |


Zomervakantie 2020 | Belvilla vakantiehuizen

Vier de zomer in een Belvilla De zomer is het ideale moment om er even met het gezin, een groep vrienden of uw partner tussenuit te gaan! Weet u al wat uw voorkeuren zijn? Gaat u voor een vakantiehuis met zwembad? Een verblijf aan de kust?

Ontdek onze special deals | Belvilla vakantiehuizen

Vakantiehuis aan zee met korting Geniet van eindeloze strandwandelingen, neem een verkoelende duik in zee en ontspan even helemaal bij een goed strandtentje. Vanuit uw vakantiehuis valt er genoeg te ontdekken. Wanneer gaat u ertussenuit? Deals aan zee Aanbiedingen vakantiehuizen met zwembad Wilt u de volgende vakantie genieten van een vakantiehuis met zwembad?

Vakantiehuis Frankrijk? Vakantie in Frankrijk | Belvilla

Zelfs een boomhut behoort tot de mogelijkheden, evenals een koninklijk verblijf in een kasteel of op een landgoed! Genieten van de kust vanuit een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk , tot rust komen op het platteland vanuit een vakantiehuis in de Provence , luieren aan de rand van uw privézwembad van het vakantiehuis in Bretagne , wandelen in de bergen vanuit uw vakantiehuis in de Ardèche ...