Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Transactie

Zijn de partijen tot elkaar gekomen en is mondeling een definitieve prijs afgesproken, dan is het slim deze even op een papiertje te zetten met in een paar zinnetjes de omschrijving van de transactie en de handtekeningen van beide partijen er op. Vooral als er geen makelaar bij is, als getuige van de afgesproken prijs. Direct daarna kan de gang naar de notaris of de makelaar gemaakt worden. Dit hoeft overigens niet per se de notaris van de verkoper te zijn. Je mag er ook zelf eentje kiezen (zie immonot.com voor adressen). In een voorlopig koopcontract (compromis de vente) dat getekend wordt bij notaris of de makelaar, belooft de verkoper het pand voor een bepaald bedrag af te staan. De uiteindelijk te kiezen notaris bewaakt verder het proces: alle verplichte keuringen (lood- en asbestverontreiniging), controle van de kadastrale gegevens, eventuele rechten van overpad of pachtovereenkomsten met boeren, en de aanwezigheid van een woonvergunning. Dit laatste is vooral belangrijk bij aanschaf van een oude schuur of molen, met de bedoeling om het gebouw bewoonbaar te maken. Als achteraf blijkt dat je voor dit bedrijfspand geen woonvergunning krijgt, ben je mooi in de aap gelogeerd.
Bij de eerste tekensessie (compromis) wordt ook afgesproken op welke datum de definitieve akte (acte authentique) getekend zal worden. Dit gebeurt altijd bij een echte notaris. Na het tekenen van het compromis zit de verkoper aan de koop vast, op straffe van een boete van 5%. Jij hebt nog 7 dagen bedenktijd, waarin je straffeloos alsnog van de koop af kunt zien.

https://immogo.com/nl

 | top |


Zomervakantie 2020 | Belvilla vakantiehuizen

Vier de zomer in een Belvilla De zomer is het ideale moment om er even met het gezin, een groep vrienden of uw partner tussenuit te gaan! Weet u al wat uw voorkeuren zijn? Gaat u voor een vakantiehuis met zwembad? Een verblijf aan de kust?

Ontdek onze special deals | Belvilla vakantiehuizen

Vakantiehuis aan zee met korting Geniet van eindeloze strandwandelingen, neem een verkoelende duik in zee en ontspan even helemaal bij een goed strandtentje. Vanuit uw vakantiehuis valt er genoeg te ontdekken. Wanneer gaat u ertussenuit? Deals aan zee Aanbiedingen vakantiehuizen met zwembad Wilt u de volgende vakantie genieten van een vakantiehuis met zwembad?

Vakantiehuis Frankrijk? Vakantie in Frankrijk | Belvilla

Zelfs een boomhut behoort tot de mogelijkheden, evenals een koninklijk verblijf in een kasteel of op een landgoed! Genieten van de kust vanuit een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk , tot rust komen op het platteland vanuit een vakantiehuis in de Provence , luieren aan de rand van uw privézwembad van het vakantiehuis in Bretagne , wandelen in de bergen vanuit uw vakantiehuis in de Ardèche ...