Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Onderhandelen

Goed. Ça y est! Je hebt het huis van je dromen gevonden en wilt het kopen. De onderhandelingen beginnen. Daarvoor is altijd ruimte, want de eigenaar heeft er al rekening mee gehouden in de prijsstelling. Neem eventuele constructiefouten of nakende reparaties mee in je verhaal. En probeer als het even kan rechtstreeks zaken te doen met de verkoper. Die wil dat soms niet, want daarvoor heeft hij immers een makelaar in de arm genomen. En ook de tussenpersoon zal allicht graag de regie houden.
Persoonlijke ervaring: toen ik mijn huis kocht, werd me door de Nederlandse 'conseiller' glashard verteld dat onderhandelen over de prijs in het geheel niet mogelijk was. Ik was naïef en geloofde hem, en kocht het huis zonder ook maar iets af te dingen. De ogen van de verkoper vielen bijkans uit zijn kassen, toen ik hem de hand schudde en zei dat de koop akkoord was. Later, toen ik hier een tijdje in de OG-handel zat, besefte ik pas waarom. Hij had nog een paar onderhandelingsronden verwacht! Die is die avond heel lekker uit eten gegaan met zijn vrouw (en met 'mijn' adviseur waarschijnlijk).
Kortom: trap er niet in! Er kan bijna altijd wat af. Is het niet van de vraagprijs dan wel van de makelaarscourtage. En als jij er op staat om degene van wie je koopt recht in de ogen te kijken en zélf te onderhandelen (desnoods door getallen op een kladpapiertje te krabbelen) kunnen ze je moeilijk weigeren, toch?

https://immogo.com/nl

 | top |


Zomervakantie 2020 | Belvilla vakantiehuizen

Vier de zomer in een Belvilla De zomer is het ideale moment om er even met het gezin, een groep vrienden of uw partner tussenuit te gaan! Weet u al wat uw voorkeuren zijn? Gaat u voor een vakantiehuis met zwembad? Een verblijf aan de kust?

Ontdek onze special deals | Belvilla vakantiehuizen

Vakantiehuis aan zee met korting Geniet van eindeloze strandwandelingen, neem een verkoelende duik in zee en ontspan even helemaal bij een goed strandtentje. Vanuit uw vakantiehuis valt er genoeg te ontdekken. Wanneer gaat u ertussenuit? Deals aan zee Aanbiedingen vakantiehuizen met zwembad Wilt u de volgende vakantie genieten van een vakantiehuis met zwembad?

Vakantiehuis Frankrijk? Vakantie in Frankrijk | Belvilla

Zelfs een boomhut behoort tot de mogelijkheden, evenals een koninklijk verblijf in een kasteel of op een landgoed! Genieten van de kust vanuit een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk , tot rust komen op het platteland vanuit een vakantiehuis in de Provence , luieren aan de rand van uw privézwembad van het vakantiehuis in Bretagne , wandelen in de bergen vanuit uw vakantiehuis in de Ardèche ...