Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Nederlandse bemiddelaars

De Nederlandse adviseur
Nederlanders tegen betaling helpen een huis zoeken in Frankrijk. Dat is de gedroomde baan van iedere Hollander die hier permanent woont. Sterker, ik deed het zelf ook een tijdje, totdat de locale makelaars - niet blij met een objectief en dus kritisch adviseur van kapitaalkrachtige kopers - met de pliesie begonnen te dreigen. Strikt gesproken is het namelijk verboden om als leek OG-advieswerk te doen. Dit is in Frankrijk nog voorbehouden aan geregistreerde makelaars.
Toch zijn er wel Nederlandse bemiddelaars die in Frankrijk wonen en hun diensten aanbieden. Je kunt ze indelen in drie groepen:

A. amateurs die een beetje illegaal in de marge rommelen (zo eentje was ik dus);
B: commerciëlen die werken in dienst of opdracht van een Franse makelaar;
C: professionals die de benodigde papieren hebben en officieel Franse makelaar zijn.

Mensen in groep A hebben al gauw de neiging te gaan lijken op die uit groep B. Ze moeten wel samenwerken met de regionale makelaars, omdat die de huizenmarkt in handen hebben. Uit ervaring weet ik dat die makelaars je vervolgens commissie gaan bieden. Als je dat weigert omdat je de koper objectief wilt adviseren, hebben ze geen macht over je en sturen ze de politie op je dak. Geef je toe en pak je hun procentjes aan, dan werk je dus in dienst van die makelaars en kun je niet objectief meer adviseren.

Waar je op moet letten bij de selectie van een tussenpersoon? Het belangrijkste is denk ik eerlijkheid. Een professioneel ogende website met overtuigende teksten kan iedereen maken (zoals je ziet). Probeer uit te vinden of jouw bemiddelaar afspraken heeft met één of meerdere makelaars. Leeft hij van provisie of vraagt hij jou een percentage van de verkoopprijs? Of beide? Er zijn namelijk adviseurs die van twee walletjes eten en zowel van de koper als van de makelaar commissie vangen. Dit soort 'adviseurs' kent maar één loyaliteit: aan hun eigen portemonnee. Kortom, mocht je overwegen in zee te gaan met een al dan niet professionele Nederlandse bemiddelaar, doe dan in ieder geval je huiswerk. Probeer bijvoorbeeld in contact te komen met andere Nederlanders die via dezelfde dame of heer een huis gekocht hebben en vraag of zij tevreden zijn. Dat kan bijvoorbeeld via het weblog Hollandais en France.

https://immogo.com/nl

 | top |


Zomervakantie 2020 | Belvilla vakantiehuizen

Vier de zomer in een Belvilla De zomer is het ideale moment om er even met het gezin, een groep vrienden of uw partner tussenuit te gaan! Weet u al wat uw voorkeuren zijn? Gaat u voor een vakantiehuis met zwembad? Een verblijf aan de kust?

Ontdek onze special deals | Belvilla vakantiehuizen

Vakantiehuis aan zee met korting Geniet van eindeloze strandwandelingen, neem een verkoelende duik in zee en ontspan even helemaal bij een goed strandtentje. Vanuit uw vakantiehuis valt er genoeg te ontdekken. Wanneer gaat u ertussenuit? Deals aan zee Aanbiedingen vakantiehuizen met zwembad Wilt u de volgende vakantie genieten van een vakantiehuis met zwembad?

Vakantiehuis Frankrijk? Vakantie in Frankrijk | Belvilla

Zelfs een boomhut behoort tot de mogelijkheden, evenals een koninklijk verblijf in een kasteel of op een landgoed! Genieten van de kust vanuit een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk , tot rust komen op het platteland vanuit een vakantiehuis in de Provence , luieren aan de rand van uw privézwembad van het vakantiehuis in Bretagne , wandelen in de bergen vanuit uw vakantiehuis in de Ardèche ...