Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Vocht

De natuurstenen huizen in de dorpjes hebben zelden funderingsproblemen. Die staan meestal op de kale rots. Boerderijen op kleigrond hebben minder zelden funderingsproblemen. Sterker, soms hebben ze niet eens een fundering! De originele Bressaanse boerderijen (brique et colombages) werden vroeger beschouwd als roerend goed. Je kon een huis kopen zonder de grond, het demonteren en elders weer opbouwen. Bij veel van deze huizen staan de muren op een iets bredere laag natuursteen en dat is het dan. De vloeren onder die mooie rode zeskantige tegeltjes bestaan uit aangestampte aarde, zonder enige isolatie. Er is geen dakgoot, dus het regenwater stroomt vrijelijk van het prachtige brede dak, rondom het huis de grond in. Om door de tegeltjes in de woonkamer en langs de binnenwanden weer omhoog te kruipen. Dus als je per se vochtplekken op de muren wilt vermijden, moet je er op rekenen dat je op zijn minst dakgoten en drainage rondom het huis moet leggen. Of zelfs drastische maatregelen nemen: de leuke tegeltjes in de woonkamer verwijderen, de vloer enkele tientallen centimeter uitgraven, opvullen met ruwe gravel en plasticfilm en een nieuwe vloer storten met beton. Pas dan mogen de tegeltjes er weer op. Maar je kunt natuurlijk ook elke vijf jaar de onderkant van de muren opnieuw afstrijken. Of een lambrisering aanbrengen, zodat eventueel optrekkend vocht uit het zicht blijft. Staat nog rustiek ook!

https://immogo.com/nl

 | top |


Zomervakantie 2020 | Belvilla vakantiehuizen

Vier de zomer in een Belvilla De zomer is het ideale moment om er even met het gezin, een groep vrienden of uw partner tussenuit te gaan! Weet u al wat uw voorkeuren zijn? Gaat u voor een vakantiehuis met zwembad? Een verblijf aan de kust?

Ontdek onze special deals | Belvilla vakantiehuizen

Vakantiehuis aan zee met korting Geniet van eindeloze strandwandelingen, neem een verkoelende duik in zee en ontspan even helemaal bij een goed strandtentje. Vanuit uw vakantiehuis valt er genoeg te ontdekken. Wanneer gaat u ertussenuit? Deals aan zee Aanbiedingen vakantiehuizen met zwembad Wilt u de volgende vakantie genieten van een vakantiehuis met zwembad?

Vakantiehuis Frankrijk? Vakantie in Frankrijk | Belvilla

Zelfs een boomhut behoort tot de mogelijkheden, evenals een koninklijk verblijf in een kasteel of op een landgoed! Genieten van de kust vanuit een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk , tot rust komen op het platteland vanuit een vakantiehuis in de Provence , luieren aan de rand van uw privézwembad van het vakantiehuis in Bretagne , wandelen in de bergen vanuit uw vakantiehuis in de Ardèche ...