Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Andere bronnen

Overige bronnen
Bij het verhaaltje over de notarissen gaf ik al aan dat je eerst op zoek kunt gaan naar een regio of zelfs dorpje waar je graag wilt wonen, om pas daarna heel gericht in die buurt naar een passend onderkomen te zoeken. Een goede bron daarbij is de burgemeester. In de kleinere dorpjes weet die namelijk precies welke huizen en grondstukken er te koop zijn. Hij ziet het als zijn plicht om de verkopers aan een klant te helpen. Dus als jij komt vragen, brengt hij je graag in contact met de eigenaar. Die jou welwillend te woord zal staan, want je komt immers via de burgemeester! Maar ook zonder burgemeester kun je een heel end komen. Stop in de kroeg, neem wat te drinken en vraag "Je cherche la petite maison, qui est à vendre. Savez-vous où elle est?" Natuurlijk weten ze dat niet, want jij hebt dat huisje net zelf verzonnen. Maar ze kennen wél een grote boerderij die waarschijnlijk te koop komt. Of bedoel je soms die ruïne? Een discussie barst los, en voor je het weet ben je op de hoogte van alle onroerend goed dat het laatste jaar te koop heeft gestaan, te koop staat of misschien te koop zal komen te staan. Ik heb deze truc zelf wel eens (onbedoeld maar effectief) toegepast. Ik zag tijdens een van mijn scoutingtochten op zoek naar verhandelbaar onroerend goed een huisje met een nogal verwilderde tuin, en vroeg in de dorpskroeg of het misschien te koop stond. In het half uur dat volgde, kreeg zo maar drie andere objecten aangewezen. Bij één ervan, een pittoresk boerderijtje, was de bewoner overleden, dus dat zou wel te koop komen. In dit soort gevallen moet je er geen gras over laten groeien. Ik nam dus snel schriftelijk contact op met dorpsnotaris, en kreeg diezelfde week een boze brief terug waarin ik zowat voor lijkenpikker werd uitgemaakt. Ik had er letterlijk geen gras over laten groeien, want bij ontvangst van mijn brief lag de eigenaar van het pandje nog niet eens onder de grond! Enfin, zelf zoeken kan dus zeker tot verrassende ontdekkingen leiden.

https://immogo.com/nl

 | top |


Zomervakantie 2020 | Belvilla vakantiehuizen

Vier de zomer in een Belvilla De zomer is het ideale moment om er even met het gezin, een groep vrienden of uw partner tussenuit te gaan! Weet u al wat uw voorkeuren zijn? Gaat u voor een vakantiehuis met zwembad? Een verblijf aan de kust?

Ontdek onze special deals | Belvilla vakantiehuizen

Vakantiehuis aan zee met korting Geniet van eindeloze strandwandelingen, neem een verkoelende duik in zee en ontspan even helemaal bij een goed strandtentje. Vanuit uw vakantiehuis valt er genoeg te ontdekken. Wanneer gaat u ertussenuit? Deals aan zee Aanbiedingen vakantiehuizen met zwembad Wilt u de volgende vakantie genieten van een vakantiehuis met zwembad?

Vakantiehuis Frankrijk? Vakantie in Frankrijk | Belvilla

Zelfs een boomhut behoort tot de mogelijkheden, evenals een koninklijk verblijf in een kasteel of op een landgoed! Genieten van de kust vanuit een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk , tot rust komen op het platteland vanuit een vakantiehuis in de Provence , luieren aan de rand van uw privézwembad van het vakantiehuis in Bretagne , wandelen in de bergen vanuit uw vakantiehuis in de Ardèche ...